hrvatski english
 
CHRONOS Info d.o.o. je privatna Hi-Tech konzultantska tvrtka koja se bavi pružanjem usluga u oblasti ITC savjetovanja, marketinga, upravljanja projektima, management konzaltinga, poslovnog savjetovanja te organizacijom seminara, radionica i drugih vidova obrazovanja u Hrvatskoj i zemljama u regiji...
 

ISO 9001
Q-674
 
 
CHRONOS info kontakt
Medvedgradska 35
10000 Zagreb, Hrvatska
   
tel:

fax:
01-4667-059
01-4667-562
01-4666-977
   
e-mail: chronos@chronos.hr
 
  
www.icmci.org

 
www.europa.eu

 
www.ilo.org

 
www.oecd.org

 
www.hup.hr

 
www.zagreb.hr

Organizacijski razvoj

Organizacijski razvoj - analiza stanja, facilitiranje unapređenja organizacijskih procesa -upravljanja znanjem, upravljanja ljudskim potencijalima, procesa (interne i eksterne) komunikacije; razvoj liderstva, definiranje vizije, misije i strategije, definiranja ciljeva i procesa monitoringa. Cilj unapređenja organizacije je dugoročna konkurentnost i održivost, temeljena na ljudskom kapitalu i društvenoj odgovornosti, koja se gradi kroz maksimalnu uključenost zaposlenih - u proces razvoja organizacije i razvoj proizvoda i usluga.

Više o tome:

Organizacijski razvoj ili poslovna transformacija je proces osmišljen u svrhu promjene i poboljšanja bilo kojeg aspekta organizacije. Aktivnosti koje treba razmotriti kao dio procesa organizacijskog razvoja trebaju zadovoljiti najmanje tri kriterija.

 • Organizaciju analizirati iz više aspekata. Detaljni proces organizacijskog razvoja po definiciji uključuje niz intervencija osmišljenih kako bi se poboljšala učinkovitost organizacije.
 • Intervencije organizacijskog razvoja trebaju biti sustavno postavljene i unaprijed planirane. U organizacijskom razvoju ne postoje brza rješenja.
 • Aktivnosti trebaju biti osmišljene na osnovu sustava znanja iz područja bihevioralnih znanosti, kao što su organizacijska psihologija, organizacijska znanost, menadžment i sociologija.

Organizacijski razvoj pomaže identifikaciji i razvoju pokretača učinkovitosti i uspješnosti organizacije. Organizacijska uspješnost mogla bi se povezati sa ostvarenjem ciljeva organizacije što dugoročno dovodi do:

 • unaprjeđenja riješavanja problema kapaciteta poduzeća,
 • poticati učinkovit management kulture poduzeća,
 • unaprijeđenje sposobnosti radnih grupa/timova posebice:
  • organizacijske klime i kulture: pravila, vrijednosti, itd;
  • angažiranja zaposlenika,
  • strukture uloga u poduzeću
  • suradnje unutar grupa/timova,
 • stvaranja otvorenog sistema komuniciranja – okomito, vodoravno, dijagonalno
 • razvoj managementa; management organizacijskih promjena,
 • upravljanje konfliktom.

Organizacijski razvoj, bilo gdje implementiran, pokušava unaprijediti cjelokupnu učinkovitost poduzeća.

vrh stranice

Naše publikacije

 

Arhiva
Pogledajte prijašnje artikle, vijesti, i ostalo na stanicama po ovim linkom...
 
Download
Kliknite ovdje da bi ste pogledali što imamo ponuditi na download od dokumenata i ostalog sadržaja vezanog za našu djelatnost...
 
Press clipping
Na ovim stranicama pogledajte kako mediji gledaju na aktivnosti naše firme: izvadci iz dnevnog tiska, specijaliziranih časopisa, radija, televizije i drugih medija...
 
Mapa weba
Sažeti pregled linkova i podlinkova web site-a chronos.hr možete pogledati ovdje